Jelena Ivanović za Elle.rs, april 2018.


Fotograf: Miloš Nadaždin

Make-up lekcije glavne regionalne visažistkinje za Lancome: Tri najbolja načina da se našminkate za posaoI Lancome i ELLE složili su se da boljeg modela za ovu rubriku od Jelene Ivanović nema jer je ona u isto vreme i model i lady boss.

U svojoj karijeri modela pored ostalog otvorila je Yohji Yammamoto jubilarnu reviju na New York Fashion Weeku ispred samih supermodela 90-ih; fotografisali su je Sarah Moon, Paolo Roversi i Annie Lebovitz; kada se Jean Paul Gaultier odlučio da pokrene liniju visoke mode odabrao ju je da bude model na kome će kreirati celu kolekciju.

Fotografije, video zapisi i haljine koje je nosila bili su na brojnim izložbama: Musee de la Mode I Louvre u Parizu, Metropolitan Museum of Art u Njujorku. Potom je pokrenula sopstvenu modnu agenciju Model Scouting Office koja izvodi na put profesionalne modele, nova lica sa naših prostora.

Čuvene „Jelenine devojke“ rade za Dior, Chanel, YSL, Givenchy, Balmain, Chloé, Hermes, Loius Vuitton i druge brendove, a pritom su poznate po tome da pored lepog izgleda završavaju fakultete i napreduju u strukama u kojima će jednog dana biti na upravljačkim pozicijama.

Jelena je i majka troje dece, a što se fizičkog izgleda tiče, dovoljno je pogledati je. Neke od tajni njenog izgleda su sledeće:

⬎ S obzirom na to da su vas šminkali najveći svetski šminkeri, šta ste od njih naučili?

Od profesionalaca sam naučila da budem profesionalac, dok sedim na make-up stolici profesionalno se predajem kreativnom radu šminkera i ne mešam se u njegov izbor. Moj posao je da što bolje iznesem zadatu kreaciju, svidela se ona meni ili ne. Kao što šminker nikada neće komentarisati moj izraz lica pred objektivom, tako ni ja neću komentarisati njegov make-up.

⬎ Na setu smo jer nas je, i jedne i druge, klijent odabrao da timskim radom ispromovišemo brend.

Omiljeni make-up artist koji je radio na mom licu i čijim se radovima i dan-danas divim jeste Pat McGrath.

⬎ Kako se šminkate za svaki dan, a kako za posebne prilike?

Moja svakodnevna šminka je moj daily skin care. Koristim dnevne kreme i balzam za usne.

Za posebne prilike upotrebljavam toniranu kremu Skin Feels Good i, naravno, neizostavne ruževe L’Absolu Rouge koji postoji u tri varijante, pa zavisno od prilike kao i od mog stajlinga, biram završni efekat karmina koji može biti sheer, cream i matte.

⬎ Koje korake i tretmane u nezi kože ne preskačete?

Nikada ne propustim da očistim lice pred spavanje, da ga hidriram tonikom i nahranim noćnom kremom. Takođe, ne zaobilazim jutarnju negu koju započinjem Génifique serumom za lice i Génifique  Light Pearl serumom za oči. Vrlo sam brza i praktična, ali redovna.

⬎ Koje je vaše mišljenje o injekcionim metodama kada je o ulepšavanju reč (fileri, botoks...)?

Do sada nisam probala ništa od tih tretmana. Volim da vidim žene koje dostojanstveno nose svoje bore. Nije baš kao da im se radujem, ali trudim se da svaku prihvatim.

⬎ Šta se promenilo u vašoj beauty rutini u odnosu na vaše dvadesete godine?

Zapravo se ništa nije promenilo. I sa 20, a i sada, na isti način pristupam redovnoj nezi. Niti tome pridajem veliki značaj, niti to zanemarujem. Moj odnos je isti, samo što se shodno godinama menjaju proizvodi koje koristim.

⬎ Koliko sati sna? 8 radnim danom, 9 vikendom

⬎ Koliko litara vode dnevno? 3

⬎ Naglašene oči ili usne? Usne

⬎ Tečni ili puder u kamenu? Tonirana krema

⬎ Sjaj za usne ili karmin? Karmin

⬎ Braon ili crna maskara? Providna

⬎ Smokey eye ili ajlajner? Dobar ram za naočare

⬎ Rumenilo ili contour? Osmeh

⬎ Koliko veštačkih trepavica? Nikako!

Making off


Share on Google Plus

0 komentara :

Постави коментар

Vaš komentar?