Nevena Trninić za Vice.rs, oktobar 2017.


⇝ Pitali smo ljude na beogradskoj Nedelji mode koliko je koštala odeća na njima

⇞ Istražili smo koliko je novca potrebno za odevnu kombinaciju na beogradskoj Nedelji mode.

Svima je poznato da se novcem ne može kupiti stil, ali isto tako, koja hiljada više pri kupovini ne može da odmogne. Volim da pratim dešavanja u svetu visoke mode u smislu da ću vam reći ko je novi kreativni direktor Diora. Ali kada dođe red na kupovinu, ne pada mi na pamet da dam više od dve-tri hiljade dinara za komad odeće. Odlučila sam da prvi put posetim beogradsku Nedelju mode da jednom za sva vremena proverim opšte poznatu tezu svih modnih blogera - da pare nisu presudan faktor kada se sklapa kombinacija.

Pitala sam ljude na trećoj večeri Fashion weeka da mi na praznom papiru napišu koliko je ceo njihov autfit koštao. Porazgovarali smo i o svetskim trendovima, domaćoj modnoj sceni i najboljim mestima za šoping u Beogradu.

Kroz razgovor sa momcima i devojkama koji su došli da vide nove kolekcije domaćih kreatora, potvrdila sam da nisam jedina koja obraća pažnju na cenu pri kupovini. Osim kožnih kaputa i kvalitetnijih patika na koje su izdvajali više novca, odeća koju nose je bila sasvim pristupačna i onima koji nisu aktivni u svetu mode.

⇟ Nevena Trninić, 23, manekenka

Obično kupujem skuplje čizme, cipele i jakne. Za ostalo mi je svejedno. Mislim da te krpice izgledaju isto gde god da ih uzmeš. Idem i po second hand radnjama pa kombinujem - malo skuplje, malo jeftinije. Moram da priznam da ne nosim često domaće dizajnere. Volim njihovu odeću i dobijam na kompenzaciju često kada radim revije, ali s obzirom da su malo skuplje, češće biram strane brendove.

Strani brendovi imaju i stvari koje se lakše uklapaju. Nisu domaći dizajneri baš avangarda, ali teže je uklopiti njihove komade u svakodnevne kombinacije. Ja više volim da se opušteno oblačim.

Moj generalni utisak kada posmatram modu u Srbiji je taj da ljudi ne vole da eksperimentišu i da više idu na proverenu varijantu što je možda i posledica manjka novca. Mislim da bi bilo bolje da se malo više eksperimentiše, a to kažem i za sebe.
Share on Google Plus

0 komentara :

Постави коментар

Vaš komentar?