Nataša Vojnović za In Style SAD/Australija, januar 2018.


Fotograf: Tom Allen
Stajlng: Ali Pew
Kosa: Dennis Devoy
Šminka: Stojb

Ako pogledate impresivnu karijeru modela Nataše Vojnović kao priču pre-i-posle, ključna tačka bi bio poziv Karla Lagerfelda kasno u noć 2000. godine. "Nije bio zadovoljan slikama za lookbook, pa me je pozvao u ponoć da dođem da ih ponovo uradi", kaže 38-ogodišnji modni veteran, koja je pre toga uglavnom radila kataloške tezge. Ali dobro je držala korak sa dizajnerom noćobdijom. "Ušetala sam unutra sa misijom da se izrazim. Karl je skroz želeo da se igra sa tim."

Jasna odlučnost je ubrzala uspeh zvezde modnih pista od mladih dana. Nakon nemira zbog raspada bivše Jugoslavije početkom '90ih, njena porodica se preselila iz Brčkog, u Bosni i Hercegovini, u glavni grad Srbije, Beograd, gde je učestvovala u lokalnom Elite Model Look takmičenju, gde je kao finalista dobila ugovor sa agencijom baziranom u Beču. "Morala sam da ih molim da mi daju šansu", kaže. Bilo je potrebo da prođu još tri mučne godine i preseljenje u Pariz pre nego što su veliki brendovi primetili njene kameleonske sposobnosti - meka i nežna u jednom trenutku, androgena u drugom - ali se isplatilo. Nakon što je bila stalna postavka za Chanel, Vojnovićeva je postala čest saradnik Nicolasa Ghesquiere, koji je bio u stalnom radnom odnosu u Balenciagi i ovo partnerstvo je činilo čuda za njenu ličnu kolekciju tašni. "Davali su mi male kada smo počeli, a stilovi su vremenom postajali sve veći i veći," kaže.

Što se ostatka njenog ormara tiče, Vojnovićeva voli da meša stilove. U In Style je došla u crnom Joe Jeans kombinezonu koji je kupila u Marshallsu za 40 dolara, uparenim sa  udobnim crvenim Maasai ćebetom iz Kenije prebačenim preko ramena. Njeni interesi van mode su podjednako eklektični i prostiru se od apdejtovanja istočno-evropskih recepata sa neočekivanim sastojcima (kao bizon iz zelenog marketa blizu njenog stana u Njujork Sitiju) do surfovanja pomoću zmaja na Havajima. Ipak, ništa ne proizvodi toliko iskrica kao priča o njenim majstorlucima tokom prethodne 22 godine. "Volim da se transformišem za ovaj posao," kaže. "To je ono što me čini živom."

Share on Google Plus

0 komentara :

Постави коментар

Vaš komentar?