Ekskluzivni intervju sa Helen Babić


Dvadesetjednogodišnja Jelena je u svetskom modelingu poznata kao Helen i mnogo je duže na modnoj sceni, nego što se da pomisliti. Na nju ćete sigurno biti ljubomorne jer ta količina samopouzdanja i samosvesti prosto oduzima dah, čak i na fotografijama. O gracioznoj vitkoj liniji da ne govorimo! Danas ćete je upoznati malo bolje i sigurno zavoleti više!

Standardno pitanje za svaku manekenku je kada si, kako i gde otkrivena?
Otkrivena sam sa 13 godina na izboru na Elite Model Look takmičenju u Srbiji. Sa 15 godina sam prvi put otputovala u Pariz gde sam provela narednih skoro 5 godina putujući i okolo po Evropi (Milano, Minhen, Atina) preko svoje agencije Fox...

Revije na glavnim svetskim nedeljama mode radiš tek par sezona. Da li ćemo te videti tamo u februaru?
Ne, naprotiv, revije u Parizu radim od svoje 15. godine, nakon toga slede revije u Njujorku... I sada se pripremam opet za NYFW. Zbog manjka vremena i studija nisam nikada uspela da spojim "revijski vozić". (Njujork, London, Milano, Pariz) Nadam se da će doći vreme i za to.

Beogradske nedelje mode radiš godinama unazad. Da li i dalje imaš isti osećaj i uzbuđenje kao na početku? 
Uvek mi je zadovoljstvo kada radim revije u Srbiji jer ih radim sa srcem za moje ljude u publici...

Izgledaš vrlo lepo. Kako se neguješ i kako održavaš liniju?
Od mene nećete nikada čuti neki poseban savet vezan za ishranu i drugačiji način života... Zahvalna sam svojoj genetici pre svega. Retko kad treniram ali sam stalno u pokretu... Sijam kad sam srećna, voljena i kada uživam u svakom svom obroku natenane. Veliki sam gurman tako da kod mene ne postoje dijete i veća odricanja... Obavezno skidam pa i najmanju šminku sa lica, koristim kozmetiku na bazi prirodnog bilja bez aditiva i unosim puno vitamina...


Gde te u budućnosti možemo videti? 
Velike ciljeve imam ali recimo u budućnosti bih volela da budem uspešna u svom biznisu, bazirana između Evrope i Amerike... Miami/NYC/Italia/Srbija.

Koja su tvoja interesovanja van modelinga? 
Na modeling i dalje gledam kao svoj hobi iako je veliki deo mog života. Uspešan sam student ekonomije, bavim se svojom marketinškom kompanijom... Inspirišu me putovanja, pisanje, pevanje...

Čemu te je modeling naučio, što možda tvoje vršnjakinje koje se ne bave ovim poslom još ne znaju?
Modeling je neverovatno životno iskustvo. Stekla sam prve radne navike kao jako mlada, osamostalila se, naučila dosta o stranim kulturama, dalekim zemljama, funkcionisanju biznisa... Ali, kao i svako suočavanje sa poslom u mladim godinama, imala sam i dosta poteškoća i padova. Ali svaki pad te cini jačim tako da bih svakoj mladoj devojci sa predispozicijama modela preporučila da pokuša i doživi ovo iskustvo bar na kratko...


Da li od manekenkstva u Srbiji može da se živi? 
Nažalost, ne.

Koliko ti smeta povezivanje modelinga sa elitnom prostitucijom?
Ova konstatacija mi je uvek bila smešna. Prostitucija je širok pojam. Prodavanje, iznajmljivanje tela je oduvek postojalo u svim sektorima tako da modeling kao profesija po meni nema veze sa takvim stvarima. A ko hoće uvek može da nađe "rupu u zakonu". Iliti "lakši put do slave". Devedesetih je bila popularna priča "veliki top modeli i prostitucija" ali u današnjem fashion svetu, gde je gay lobby veoma jak, jednostavno nema takvih stvari. Ili ih ja nisam videla.


Koji je tvoj savet devojčicama koje bi želele da budu top modeli? 
Za zvanje "top modela" po mom mišljenju je najbitnije naći se u pravo vreme na pravom mestu. Sreća je ogroman faktor u ovom poslu. Ali svakako istrajnost, pozitivnost, harizma, vera u sebe... Nikako ne dozvolite da vam milimetri ili centimetri kvare raspoloženje i želju za daljom borbom... Savet pre kastinga: Možeš i Ajfelovu kulu da stavis na glavu, ako je to tvojih 5 minuta, osvojićeš ih!

Foto: Facebook
Share on Google Plus

1 komentara :

  1. Анониман8.4.18. 15:01

    Na zalost kod nas postoji jako puno devojaka koje se bave elitnom prostitucijom u modelingu i naravno da niko to nece potvrditi i komentarisati. I to su devojke uglavnom za koje nikad ne bi rekli da se time bave.

    ОдговориИзбриши

Vaš komentar?