Maja Latinović, BiografijaMaja Latinović je prešla dugačak put... Rođena 25. juna 1980. u malom srpskom selu kod Kikinde, koje ima samo tri hiljade stanovnika, u skromnoj porodici oca vlasnika benzinske pumpe i brižne majke tri kćerke, Maja je krenula blještavom stazom kroz modni svet.

Majina modna karijera je počela kada je imala 16 godina, kada ju je sestra prijavila na lokalno takmičenje za manekene. Iako nije verovala, plasirala se na mesto druge pratilje. Pronicljiv skaut ju je nedugo potom poslao u Milano, i njeni dani takmičarskog igranja košarke su se brzo transformisali  u modne piste i snimanja.
Sa 19 godina Maja je došla u prestižnu Women Management agenciju u New Yorku i istog trena doživela uspeh kod svetskih top fotografa. Mario Testino je lično odabrao Maju za lice Roberto Cavalli kampanje i nakon njihovog prvog zajedničkog posla, nastavio je da je slika za Vogue Italija.
Radila je sa mnogim velikim fotografima kao što su Mario Testino, Thomas Schenk, Inez Von Lamsweerde, Arthur Elgort, Peter Lindberg, Karl Lagerfeld, Patrick Demarchelier, Mikael Jansson i Greg Kadel.
Maja sada živi između New York Cityja, Milana i Srbije gde provodi vreme sa svojim maltezerom Nikitom i uživa u plesu i pevanju pesama svog omiljenog jugoslovenskog benda Bijelog Dugmeta i Cece Ražnatović. Jedva čeka da radi sa svojim omiljenim dobrotvornim organizacijama u  rodnoj Srbiji i nada se da će nastaviti školovanje i jednog dana postati doktor.
U intervjuu za srpske medije izjavila je da bi želela da ostane u modnoj industriji kao skaut ili agent, nakon završetka karijere manekenke.
tekst preuzet sa njenog nekadašnjeg sajta majalatinovic.info
Share on Google Plus

0 komentara :

Постави коментар

Vaš komentar?